wp3fb5238d.png
wp7124efa1.png
wp1a58e44d.png
wpf5e8a6d0.png
wpa4057b11.png
wp37b424a8.png
wpaf294128.png
wp44c6c5a7.png
wp6ca55747.png
wp7f2fa60b.png
wp7db4f775.png
wp57b1f068.png
wp8e8740ef.png

Informatie

De Lessen

 

De lessen geef ik in blokken. De volledige cursus bestaat uit 3 blokken. Een blok bestaat uit 5 lessen. Elke les zal ongeveer 2 tot 2½ uur duren. Gewoonlijk is er dan iedere week een les. Natuurlijk zit er een pauze in om een lekker kopje koffie of thee te nuttigen. Ook is er ruimte genoeg voor eigen ontwikkeling.

Uiteraard is er de mogelijkheid om door te lessen of losse lessen te nemen.

Voor degene die volledige cursus gaat doen komt het er als volgt uit te zien:

 

Blok 1:  Hier leert u de Circulaire ademhaling met de basis en boventoon blazen tezamen met wat spelingen op de didgeridoo. U krijgt hierbij nog wat extra informatie en een oefenpijpje (dit is geen didge) uitgereikt wanneer nodig.

 

Blok 2: Dit is de halfgevorderden cursus. Hier leert u de diverse ademhalingen op de didgeridoo. Elke ademhaling heeft zo zijn eigen techniek en klank. Ook komt u hier in aanraking met de eerste ritmes.

 

Blok 3: De gevorderden cursus bestaat uit ingewikkelder ritmes. Daarbij behoren ook de trompet tonen.

 

Als u de hele cursus doet heeft u een goed bagagepakket om een vergevorderde speler te worden.

De vergevorderden cursus geef ik niet. Dit is geheel te voltooien in uw eigen stijl. Ik raad u dan aan om workshops te volgen bij binnen en ook zeker buitenlandse artiesten. Zo kunt u lekker op uw eigen manier verder gaan in de stijl die bij u past.

 

Geneert u zich niet als u het niet lukt in de afgesproken 5 lessen. De één heeft wat meer tijd nodig dan de ander. Zeker als u last heeft met de ademhaling vanwege welke klacht dan ook, duurt het gewoon wat langer. Ik hou daar zeker rekening mee om tussen de blokken minimaal een maand tijdsverschil te laten zitten. Desnoods wordt er eerst nog een herhalingscursus gedaan. Het gaat er niet om hoe snel u het leert, maar om hoe goed u het leert!

wp0e51055a.png
wpb2cf3c26.png
wp26e4a82c.png
wp6f20e751.png

De Workshops

 

Didgecalibur verzorgt workshops op locatie voor mensen en kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Zie hieronder een uiteenzetting van de workshops voor verschillende handicaps:

 

Snoezelkamers

Bij snoezelkamers denk ik voornamelijk aan spastische en autistische mensen en kinderen.

Het is een genot om te zien hoe deze mensen reageren op een didgeridoo, klankschaal of drum. Zeker als ze door deze instrumenten gemasseerd worden zie je dat het iets met ze doet. Beleef het mee in uw eigen snoezelkamer!

 

Verstandelijk en lichamelijk gehandicapten

Vergis u niet in mensen met een verstandelijke handicap of psychiatrische problemen. Ze kunnen en willen wel degelijk muziek maken!

Ook Didgecalibur vindt dat de didgeridoo vertegenwoordigt moet worden in de Jostiband. Ook mensen die in een rolstoel zitten en goede longen hebben en kunnen direct meedoen. Schroom u niet om voor deze mensen een workshop te organiseren of misschien zelfs wel reguliere lessen. Laat ze kennis maken met de didgeridoo of laat ze er zelf één maken.

 

Zichtbeperking

Ook mensen die slecht zien of blind zijn kunnen muziek maken. Een voordeel is natuurlijk dat de didgeridoo geen notenbalk gebruikt. Dus je hoeft niets na te lezen. Mensen met een zichtbeperking zullen verrukt zijn dat ze één kunnen worden met hun instrument. Juist als je de instrumenten niet kunt zien krijg je dat aparte gevoel. De trilling en het geluid zijn echt overweldigend voor deze mensen.

 

Gehoorbeperking

Stelt u zich eens voor dat u slechthorend tot doof bent en u kan muziek maken?

Ja, dat kunt u! As u een didgeridoo, klankschaal of drum speelt hoort u niet alleen het geluid maar voelt u ook de trillingen van deze instrumenten. Wat een ervaring zou dat zijn als je een instrument bespeelt op zijn trilling.

 

Geriatrie en bedlegerigheid

We vergeten de oudere en langdurige zieken onder ons uiteraard niet. Ook deze mensen kunnen bij ons de sleur eens doorbreken. We kunnen gaan denken aan een Dreamtime Healing Concert, waarin ze heerlijk door de instrumenten gemasseerd worden en tot rust kunnen komen. Maar we kunnen ook actief met de mensen bezig zijn en een didgeridoo workshop geven.

 

Onderwijs en Evenementen

Voor het onderwijs en evenementen ben ik aangesloten bij het Didgeridoocentrum.

U kunt met het Didgeridoocentrum contact opnemen en rechtstreeks Didgecalibur boeken voor uw evenement of workshop op school.

Ook voor de bovenstaande workshops ben ik daar direct te boeken.

 

Algemene regels

De workshops duren gemiddeld 2 uur met een pauze erin om iets te drinken.

Om het contact en aandacht op een hoog niveau te houden is het wenselijk de groep niet groter te maken dan 15 mensen.

Bij de workshops is altijd een verzorger of begeleider aanwezig. Zoals bij een groep hardhorende iemand die gebarentaal spreekt en bij verstandelijk gehandicapten een begeleider die van deze cursisten hun handicap kent.

 

Ik hoop u te mogen ontmoeten op één van de bovenstaande workshops.

 

Simon Groot

Dreamtime / Healing Concerten

 

Wat zijn Dreamtime Healing Concerten:

 

Zelf zeggen wij altijd dat het lig-concerten zijn. Bij deze concerten is het de bedoeling dat u zelf een matje, deken of slaapzak meeneemt en wellicht een kussen. U gaat  bij deze Dreamtime Healing concerten op de grond liggen met gesloten ogen.

Laat u verwennen door niet alledaagse klanken van verschillende muziekinstrumenten. Het is hierbij de bedoeling dat u volledig tot rust komt. Zo komt u in contact met uzelf en zult u een volledig ontspanningstraject doormaken.

Het concert begint met rustige muziek. Eenmaal tot rust gekomen gaat het over in heerlijke massages voor lichaam, oor en geest. U zult er versteld van staan wat verschillende klanken en hun resonanties voor u kunnen doen.  Laat deze weldaad over u heenkomen en de stress en de spanning laten vervagen door onder andere de didgeridoo, sjamanendrum en klankschalen. Niet schrikken als het voor u de eerste keer is, want deze instrumenten zult u niet alleen horen maar ook voelen.

Wij nodigen u uit: Doorbreek die dagelijkse sleur! Laat ons u meenemen naar een oase van rust waar er geen plaats is voor depressies, stress en pijnen. Keert terug in uzelf en ga weer met een opgeheven hoofd door het leven.

 

Het Concert:

 

Het concert zal totaal 2 uren in beslag nemen. Zoals u begrepen heeft beginnen we met rustgevende klanken die we op gevoel over laten gaan in massages. Het concert zelf zal ongeveer anderhalf uur duren. Het laatste half uur zullen we een heerlijk kopje koffie of thee nuttigen. Lekker bijkomen en misschien wel even bijpraten. U kunt dan ook met ons en onze muziekinstrumenten kennis maken. Mocht u nog vragen hebben, helpen wij u graag.

 

In tegenstelling tot de meeste van deze concerten is ons concert zeker ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Wij zetten stoelen neer voor mensen die niet zo makkelijk op de grond kunnen liggen. Ook mensen in een rolstoel zijn welkom. De Artfarm waar onze concerten plaatsvinden is hier op aangepast.

 

Inschrijven kunt u per email of per telefoon op 06-10187437.

Wanneer onze concerten zijn leest u HIER.

Onze concerten geven wij op de Artfarm te Heerhugowaard. Hieronder het adres van de Artfarm:

 

Artfarm (Joke Beers)

Rustenburgerweg 126

1703 RZ  Heerhugowaard.

 

Wij houden onze concerten mobiel en kunnen op verzoek op locatie uitgevoerd worden.

Wenst u een concert op locatie houd u dan wel rekening met onze reiskosten.  

 

Wij zien u graag terug op één van onze concerten.

 

Simon Groot

 

 

 

wp311be432_0f.jpg
wp3f8f3b21.jpg
wp4ddfbf62_0f.jpg
wpac8c4e7b_0f.jpg
wp6a1f0438_0f.jpg
wpe9808e30_0f.jpg
wp7157990e_0f.jpg
wp2f0089ee_0f.jpg
wp2adb53e9_0f.jpg