wp3fb5238d.png
wp7124efa1.png
wp1a58e44d.png
wpf5e8a6d0.png
wpa4057b11.png
wp37b424a8.png
wpaf294128.png
wp44c6c5a7.png
wp6ca55747.png
wp7f2fa60b.png
wp7db4f775.png
wp57b1f068.png
wp8e8740ef.png
wp49606757.png
wp2f92f401.png
wp739d4cfd.png

Gezondheid

Meer goede eigenschappen Didgeridoospelen

 

Uit eigen ervaring heb ik ondervonden dat didgeridoospelen nog meer positieve effecten heeft hebben op de gezondheid.  Te weten:

·        Vermindering Hyperventilatie: Ik heb zelf gemerkt aan den lijve dat mijn hyperventilaties enorm zijn teruggelopen. Ik vermoed dat dit komt door het zeker wel 'gecontroleerde' ademhalen door de didgeridoo. Met name de buikademhalingen vanuit het middenrif  zouden hier de oorzaak van kunnen zijn.

·        Verminderde Hooikoorts: Sinds dat ik didgeridoo speel heb ik in de gaten dat ik veel minder medicijnen gebruik tegen hooikoorts. Ik ga niet zeggen dat ik er nog nauwelijks last van heb, maar ik merk toch dat de getrainde ademhalingsspieren meer kunnen hebben en degelijker bestand zijn.

Denk hierbij wel aan dat er op de twee bovenstaande eigen schappen geen wetenschappelijke onderzoeken zijn gedaan. Dit zijn ondervindingen uit eigen ervaring.

Ook is er een veronderstelling dat didgeridoospelen een positief effect zou hebben op de bloeddruk. Waarschijnlijk komt hier binnenkort wel een onderzoek naar. Ik zelf hoop dat ook naar de twee bovenstaande een onderzoek komt.

Simon Groot .

 

wpaee83feb.jpg
wp24beab0a.jpg

De didgeridoo gebruiken bij Dreamtime en Healing concerten

 

Eén van de karakteristieke eigenschappen van de didgeridoo is de trilling die vrijkomt met het spelen ervan.

In Dreamtime en Healing concerten wordt de didgeridoo dan zeker ook gebruikt als massage apparaat.

 

Doordat je met lippen een trillende/flubberende beweging maakt in de didgeridoo creëer je dat aparte geluid. Die trillende beweging wordt door de didgeridoo versterkt. De didgeridoo dient dus eigenlijk als een versterker en is je klankkast.

Door het blazen breng je deze versterkte trilling naar buiten. De lucht uitstroom van de didgeridoo is dus één trillende geluidsbeweging. En het is deze trilling die je kunt gebruiken om mensen te masseren. Elke toonhoogte heeft zo eigen trilling en de beste toonhoogte om te gebruiken is de C of C#. Deze toonhoogtes komen het meeste overeen met de trilling van het menselijk lichaam.

 

De massages kunnen het gemakkelijkst uitgevoerd worden als iemand op de grond ligt. De kleding hoeft niet uit en zullen niet in de weg zitten omdat er geen aanraking plaatsvind.De massages doe je door het uiteinde van de didgeridoo zo dicht mogelijk boven de persoon te brengen. Als je dan gaat spelen zullen de trillingen van de didgerdoo dwars door de kleding gaan en zeker ook door de huid. En zo kun je met langzame bewegingen het hele lichaam masseren. Mensen die dit meemaken ervaren dit als bijzonder prettig en heel rustgevend.